Wat wil je vertellen en laten zien? Aan wie? En wat wil je daarmee bereiken? Hoe complex een communicatievraagstuk ook is: we brengen het altijd terug tot deze kern. Je krijgt het plan, het concept en de middelen waarmee je jouw doelgroep en doelstellingen bereikt. Op een manier die bij je past en je imago versterkt.


Een aangescherpt pedagogisch beleid, een nieuwe website én een hele nieuwe huistijl; Kober heeft het allemaal. De kinderopvangorganisatie vaart een nieuwe koers. Wij hielpen hen op weg, met kernwaarden- en identiteitssessies, het ontwerp van de website en alle huisstijlmiddelen.


Zorginstelling Dichterbij wilde cliënten, verwanten én medewerkers laten zien hoe het gaat met hun nieuwe aanpak Als Je Het Mij Vraagt. Welke wensen van cliënten zijn al waargemaakt en wat hebben teams in dit eerste jaar geleerd? Einder ontwikkelde een kleurrijke informatiekrant vol verhalen en ervaringen uit de praktijk én met de beste tips.

 Ga er maar (aan) staan! Lees de verhalen op Neem mij nou


Rijk van Nijmegen 2025 is een initiatief van de Rabobank en zeven gemeenten in onze regio. Het doel? De sociaal-economische kracht van onze regio vergroten.
Wij maakten – in recordtempo – het magazine over de 25 projecten, dat werd verspreid tijdens de drukbezochte aftrap in het Honigcomplex. 


In een heldere animatie geeft woningcorporatie Talis huurders uitleg over de huuraanpassingen per 1 juli 2016. Wij ontwierpen de animatie. De technische realisatie is van supermassive.

W21-gemeente-Wijchen
Onder de naam W21 transformeert gemeente Wijchen naar een ‘gemeente nieuwe stijl’. Einder verzorgt dialoogsessies over waardevol werken, waarin medewerkers betekenis geven aan de kernwaarden en organisatieverandering.


bibliotheek-gelderland-zuid-jaarbericht-infographic

Van letters naar cijfers. We maakten het jaarbericht van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Het werd een digitaal magazine, inclusief kekke infographics.Aan tafel | Samen zorg inkopen levert voordeel op. Daarom bundelden twaalf gemeenten hun krachten als Regio Centraal Gelderland. 
Voor een portie advies over de beste zorg, gaan ze regelmatig aan tafel met professionals; live, maar ook online. Samen bedachten we hoe de website het beste kon worden ingedeeld. Met als resultaat een uitnodigende setting, waarbij je graag aanschuift.


Als nieuwe medewerker van zorgorganisatie ASVZ hoef je niet in het diepe te springen.
Collega’s helpen je op weg, onder meer via een e-learning module. Met als beginpunt, een aanstekelijk filmpje. Tijdens het maken van dat filmpje, maakten wij zelf ook kennis met de bijzondere mensen van ASVZ. Een feestje!

branchevereniging-maatschappelijke-kinderopvang

Goede kinderopvang als basisvoorziening voor alle kinderen en ouders: dat is het doel van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Samen ontwikkelden we in recordtempo een projectstijl, website, digitale nieuwsbrief en flyer.

Dichterbij-Als-je-het-mij-vraagt 

De ‘klassieke’ zorginstelling Dichterbij transformeert naar een collectief van 
flexibele, zelfsturende teams die dicht bij de cliënt specialistische ondersteuning bieden. 
Maar wat heeft die cliënt nu precies nodig? En wat niet? Einder ontwikkelde de campagne ‘Als je het mij vraagt…’, waarin cliënten op de praatstoel hun zegje doen. 


Special Olympics 2016
JE WINT AL ALS JE MEEDOET
In 2016 komen de Nationale Spelen van Special Olympics naar onze regio. 
Eén groot sportfeest voor mensen met een verstandelijke beperking. 
Om deelnemers en supporters uit te dagen maakte Einder de huisstijl en middelen. 
Met als payoff: Je wint al als je meedoet.
En omdat we dat zelf ook vinden, doen we het gratis en voor niets.


Lang zullen we lezen!
De Bibliotheek Gelderland Zuid bestaat honderd jaar! Samen ontwikkelen we een campagne en een jubileumboek om dat te vieren. Wat betekent de bieb voor jou? Deel je verhaal op www.100jaarbieb.nl en maak kans op leuke prijzen!De missie van Stromenland is dat ze iedere leerling passend onderwijs wil bieden. We ondersteunden het samenwerkingsverband bij het formuleren van gemeenschappelijke uitgangspunten voor de communicatie, in woorden en beelden. Vervolgens maakten we de middelen die dit uitstralen, waaronder een nieuwe website.


Wil je zien wat wij nog meer doen in het onderwijs?
> Klik hier!

 

 


De Variabele is de nieuwe speler in strategisch vastgoedonderhoud. De Variabele helpt woningcorporaties in heel Nederland om hun onderhoudscyclus te matchen met hun strategisch voorraadbeheer. Zodat elke onderhoudseuro raak is. Einder ontwikkelde de huisstijl: logo, briefpapier, visitekaartjes, de website, de containers, de werkkleding… Te veel om op te noemen. En we zijn nog lang niet klaar. Want De Variabele gaat heel Nederland veroveren.

 


OrangeX is de schakel tussen organisaties die subsidies verstrekken en professionals die precies weten hoe dat werkt. OrangeX zorgt voor de juiste man of vrouw op de juiste plek. Samen met onze huiswebontwikkelaar Viktor van Studio Vuurkever ontwikkelden we een website waarop de schakelfunctie van OrangeX tot uiting komt. Subsidie-experts vinden er potentiële opdrachtgevers en kunnen hun CV achterlaten. Subsidieverstrekkers vinden er de professionals die ze zoeken. 
 

Triple-C-Het-gewone-leven-ervaren
Op 22 september 2015 verscheen Het gewone leven ervaren, een nieuw boek over het orthopedagogisch model Triple-C. Advies, tekst, interviews, ontwerp: Einder Communicatie! Fotografie: Goedele Monnens!Het gewone leven ervaren is de opvolger van Gewoon is anders uit 2011, het boek dat de Gehandicaptenzorgprijs won. In Het gewone leven ervaren komt het complete gedachtegoed van Triple-C aan de orde, aangevuld met praktijkvoorbeelden en reflectievragen. Zware kost? Valt mee. ‘Het leest weg als een softijsje’, zei een van de bezoekers op de boekpresentatie. Wat dat betekent, weten we niet precies, maar het klinkt lekker!   
 

De website van Jeugdbescherming Gelderland is doelgroepgericht, helder en klaar voor de transformatie. We ontwikkelden de site-structuur in samenspraak met jongeren, ouders en hulpverleners. Het basisontwerp van de website is van ons. Circuit vertaalde dit ontwerp naar de nieuwe huisstijl van Jeugdbescherming Gelderland. Wil je weten waar Jeugdbescherming Gelderland voor staat en wat ze voor je kunnen betekenen? Ga dan naar jbgld.nlZo doen we het in Arnhem


Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor (jeugd)zorg, werk en inkomen. 
Hoe pak je als gemeente die uitdaging aan en zorg je dat inwoners met je meegaan? 
Door duidelijk te informeren en door niemand uit te sluiten. Zo doen ze het in Arnhem.

website Talis
Kijk! De website van de Nijmeegse woningcorporatie Talis. Op desktop, tablet en smartphone vinden huurders, partners en medewerkers precies die informatie waarnaar ze op zoek zijn. Hoe we dat weten? Omdat we het ze gevraagd hebben! In inspirerende sessies stelden we samen met de websitebezoekers de ideale sitemap samen. Het ontwerp is van ons, de technische realisatie van GX.

       Hagemans Vastgoedonderhoud 

De Hageman. De verpersoonlijking van de manier waarop Hagemans Vastgoedonderhoud met bewoners communiceert. Adequaat, begripvol, duidelijk. En met een knipoog.

Kinderopvang Kanteel

Kanteel kinderopvang heeft een nieuwe huisstijl, met als slogan: kinderen inspireren!
Samen met Kanteel organiseerden we kernwaardensessies en maakten we moodboards. Vervolgens ontwierpen wij de huisstijl en de beelddragende collages. Fotograaf Femke van Rijswijk maakte de beeldbank. Have a nice day deed de technische realisatie van de website. Onze schrijvers hebben de medewerkers van Kanteel getraind in 'Corresponderen met je kernwaarden'.

dichterbij-sterker-dan-de-kick 

Sterker dan de kick is een training om mensen met een verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek te motiveren tot gedragsverandering. Wij ontwikkelden de trainershandleiding en de website.


Wijkprijs Arhem

De wijkprijs Arnhem stimuleert en beloont burgerinitiatieven die de zorg en economie op wijkniveau verbeteren. Voor de Gemeente Arnhem ontwikkelden we een projectstijl en een kleine campagne.

Stichting Downsyndroom
Voor Stichting Downsyndroom maakten we een boekje, speciaal voor opa’s en oma’s van kindjes met Down. In het boekje staan prachtige verhalen en praktische tips. En: opa’s en oma’s kunnen een boekje bestellen met foto’s van hun eigen kleinkind!

RBL Midden-Gelre 

Leerplichtconsulenten van acht gemeenten bundelden hun krachten in één regionaal bureau leerlingzaken: RBL Midden-Gelre. Daar hoort een nieuwe stijl van communiceren bij. Én een nieuwe website. Wég met termen als ‘plichten’, of zinssneden als ‘handhaven van de wet’. We legden de focus op het recht op leren en zorgden voor klare taal.


Gemeente Arnhem
Gemeente Arnhem
investeert actief in de loopbaanontwikkeling en mobiliteit
van haar medewerkers. En geeft ieder de ruimte om kansen te pakken en te
doen waar hij goed in is. Het boekje Kies je koers helpt de medewerkers
richting te geven aan hun loopbaan. Het staat vol praktische informatie,
aangevuld met persoonlijke en inspirerende verhalen van collega’s die binnen
de gemeente opnieuw hun plek vonden. We bedachten het concept van het boekje
en werkten het uit, in tekst en in vorm.woningcorporatie Ymere
Ymere
wilde haar vrije sector woningen en bedrijfsruimtes in de etalage
zetten. En dan met name in Alkmaar en Heerhugowaard. Voor die regio maakten
we posters en stationsabri's met een herkenbare omgeving in beeld, in
samenwerking met fotograaf Jeroen Alberts.


DNA in de bouw

Bouw met lef, bouw voor het leven
Intelligent bouwen heeft de toekomst. De noodzaak is er, de techniek wordt ontwikkeld. Met een beetje lef komen we verder. DNA in de Bouw neemt het voortouw door kennis te delen en taboes te doorbreken. Samen bouwen aan een gezonde, duurzame en energieneutrale leefomgeving. Het kan! Einder ontwikkelde het concept en de projectstijl voor DNA in de bouw.woningcorporatie Mooiland

Zelf doen! Dat zei woningcorporatie Mooiland toen haar personeelsblad vernieuwd moest worden. Logisch, want zo worden verhalen en foto's veel meer 'eigen'. Mooilanders bedenken voor ieder nieuw nummer het thema, maken met ons een moodboard en gaan aan de slag. Wij gieten alle ingredienten in een spannende vorm. Zo blijft het mooi van hen.


       Kledingbank Nijmegen

Kledingbank Nijmegen. Is het nou jammer of juist goed dat er een kledingbank is?! Hoe dan ook. We sponsorden de initiatiefnemers. Met een website en een flyer voor verwijzers.

ASVZ Triple C
Gewonnen!
De Gehandicaptenzorgprijs voor het beste praktijkproduct in de gehandicaptenzorg: het boek 'Gewoon is anders' van ASVZ. Einder deed de redactie, de interviews, verzorgde de fotografie, het ontwerp en de opmaak. Apetrots zijn we!

Mooiland, thuis in zorg en welzijn

Echt thuis in een vitale buurt. Dat is waar Mooiland voor staat. Mooiland wil dat bewoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Met hun familie, vrienden en kennissen in de buurt. Ook als er meer zorg nodig is. In de film: Mooiland, thuis in zorg en welzijn kun je zien hoe ze dat - samen met hun partners - voor elkaar krijgen.


WMO-beleid Nijmegen

Zoals alle Nederlandse gemeenten kantelde ook Nijmegen haar Wmo-beleid. De stad werkt op wijkniveau aan een samenleving die uitgaat van de eigen kracht en betrokkenheid van mensen.ASVZ ASVZ lanceerde een internationale website – ontwikkeld door Einder – over kinderwens en ouderschap bij mensen met een beperking. Op deze website staan allerlei spelvormen, handreikingen en aanbevelingen om met cliënten, ouders en collega-hulpverleners over kinderwens en ouderschap in gesprek te gaan. Professionals uit de hele wereld kunnen deze materialen gratis downloaden.
NIM MAte for You

Voor NIM, de organisatie voor maatschappelijk werk in Nijmegen en omgeving, ontwikkelden we een communicatiestijl voor het vriendenproject Mate for You. Mate for You koppelt jongeren voor een jaar lang aan elkaar. Zodat ze elkaar op weg kunnen helpen door één keer per week samen af te spreken en bijvoorbeeld een activiteit te ondernemen.  
Keizer Karel Podia
Klaar! De brochure Klassieke muziek in De Vereeniging voor Keizer Karel Podia.


Masterclass film maken

RMB-medewerkers maakten in één middag een filmpje om de afdeling communicatie te promoten.

Voor Myscils ontwikkelden we een beeldtaal waarin de dynamiek van de
logistieke wereld centraal staat. Myscils levert één systeem, dat verkoop,
 productie, financiën en logistiek overzichtelijk aan elkaar knoopt.